Kimyasal Arıtma
Kimyasal arıtma, atık sularda kirliliğe neden olan çözünmüş, kolloidal ve askıdaki maddelerin uzaklaştırılmasını temin veya hızlandırmak amacıyla, çeşitli kimyasal reaksiyonlardan yararlanılması esasına dayanan genel metotlardır.
Kentsel Atıksu Arıtma Sistemleri
Göksu Arıtma farklı bölgelerdeki büyük yerleşim yerlerinin atık su arıtma tesislerinin projelendirilmesi ve uygulamalarında görev almıştır. Kentsel ölçekli tesislerimiz 10.000 kişiden başlayıp milyonlar mertebesindeki nüfuslara hitap etmektedir. Kentsel atık su arıtma tesisleri uzman ekibimiz tarafından anahtar teslimi yapılmaktadır. Yaptığımız arıtma tesisleri Türkiye kanun ve yönetmelikleri göz önüne alınarak yapılabildiği gibi, yurtdışı projelerimizde Avrupa standartları ve Dünya standartlarına göre de tesisler inşa etmekteyiz.
Izgaralar
Elekler
Kum Tutucular
Dengeleme Havuzları
Çökeltim Havuzları
Flotasyon (Yüzdürme)
Kimyasal arıtma, atık sularda kirliliğe neden olan çözünmüş, kolloidal ve askıdaki maddelerin uzaklaştırılmasını temin veya hızlandırmak amacıyla, çeşitli kimyasal reaksiyonlardan yararlanılması esasına dayanan genel metotlardır.
Atık su bünyesinde bulunan organik ve kısmen de anorganik kirletici maddelerin, mikroorganizmalar tarafından besin ve enerji kaynağı olarak kullanılmak suretiyle atık sudan uzaklaştırılmaları esasına dayanan metotlardır. Organik maddelerin bir kısmı mikroorganizma hücresine ,bir kısmı da enerjiye dönüşür.
Aerobik prosesler arıtmanın oksijenli ortamda gerçekleştiği proseslerdir. Bu prosesler, mikroorganizmaların konumuna göre askıda büyüme, bağlı büyüme ve ikisinin birlikte uygulandığı kombine sistem olarak sınıflandırılır. Birden fazla prosesin ardarda kullanıldığı ardışık sistemler de mevcuttur. Askıda büyüme sistemlerinde mikroorganizmaların oksijen ihtiyacı çeşitli tipteki havalandırıcılarla karşılanır.
Havasız arıtma (anaerobik) prosesleri organik maddelerin oksijensiz ortamda biyokimyasal olarak ayrıştırılması esasına dayanmaktadır. Arıtma esnasında oluşan biyogaz yaklaşık olarak %65-85 metan ve %15-35 karbondioksit karışımından oluşmaktadır
Organik kirliliğin, askıda bulunan mikroorganizmalar yardımıyla giderildiği bir metottur. Aktif çamur havuzu içindeki karışık sıvıda mikroorganizmaların askıda tutulması esastır. Tam karışımlı veya piston akımlı olarak projelendirilebilen aktif çamur tesislerinde atık su biyolojik olarak arıtılmaktadır.
İleri ve/veya son arıtma genelde, klasik biyolojik arıtmadan çıkan atık suyun kalitesini daha fazla iyileştirmek için uygulanan arıtma olup, burada azot ve fosfor giderme, filtrasyon, adsorpsiyon, dezenfeksiyon, iyon değiştirme ve Membran teknolojileridir.
Stabilizasyon Havuzları Sistemi
Anaerobik Stabilizasyon Havuzları
Fakültatif Stabilizasyon Havuzları
Fakültatif Stabilizasyon Havuzları
Askıda ve sabit yataklı biyolojik reaktörler
Membran teknolojileri